Απόφαση Γενικής συνέλευσης ΟΣ Καβάλας για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Home » Απόφαση Γενικής συνέλευσης ΟΣ Καβάλας για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 9 65403 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ-
FAX 2510-223172
ΑΡ.ΠΡΩΤ.21
ΚΑΒΑΛΑ 4/4/2014

ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ο.Σ.Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στις 5/3/2014, μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, όπως απορριφθεί η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για σύμβαση με τους Οδοντιάτρους, για τους κάτωθι λόγους:

  1. Το εύρος των προσφερομένων οδοντιατρικών πράξεων και το προτεινόμενο τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ προάγει έμμεσα την ποιοτική υποβάθμιση των παρεχομένων οδοντιατρικών υπηρεσιών.
  2. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, που ως κρατικός φορέας έχει αποδειχθεί πολλάκις αφερέγγυος συνομιλητής, ενώ ταυτόχρονα θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε φόρο που αναλογεί σε μη εισπρακτέα από τον ΕΟΠΥΥ έσοδα.
  3. Είναι απαράδεκτη η απαίτηση του ΕΟΠΥΥ για διατήρηση του προτεινόμενου χαμηλού τιμολογίου και μετά την εξάντληση του πλαφόν.
  4. Θεωρούμε απαράδεκτη, εκβιαστική και διασπαστική για τον κλάδο μας την απαίτηση του ΕΟΠΥΥ για υπογραφή μεμονωμένων και όχι Συλλογικών Συμβάσεων.
  5. Η συγκεκριμένη πρόταση θα οδηγήσει τον Έλληνα Οδοντίατρο σε οικονομική και ηθική εξαθλίωση και θα ευνοήσει τα μεγάλα συμφέροντα (Πολυεθνικές).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η.ΦΕΣΣΑΣ                                                     Σ.ΤΣΕΤΙΝΗΣ