Πρόσκληση για συμμετοχή στο εθνικό δίκτυο εθελοντών για την υποστήριξη διακοπής του καπνίσματος

Home » Πρόσκληση για συμμετοχή στο εθνικό δίκτυο εθελοντών για την υποστήριξη διακοπής του καπνίσματος

20-5-prosklisiΑγαπητέ Γιατρέ,

Η ανάληψη δράσης για τη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα μας δεν αφορά μόνο στο Υπουργείο Υγείας και δεν μπορεί να αγνοήσει τη συμβολή των ιατρών. Για το λόγο αυτόν, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς – τους γιατρούς της χώρας – και σάς καλούμε να συμμετάσχετε, ως εθελοντές, στο Εθνικό Δίκτυοπου υποστηρίζει όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Η διαδικασία της συμμετοχής σας είναι πολύ απλή : στον ιστότοπο της Γραμμής για την Πρόληψη και τον Έλεγχο του Καπνίσματος – 1142 (https://sites.google.com/site/antismoking1142/) θα βρείτε την ειδική φόρμα στην οποία μπορείτε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας, καθώς και τις ημέρες και τις ώρες της εβδομάδας που επιθυμείτε να διαθέσετε για το κοινό. Ο κατάλογος των εθελοντών ιατρών θα δημοσιοποιηθεί στον ιστότοπο του 1142 ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να εντοπίσει το πλησιέστερο ιατρείο με τα στοιχεία επικοινωνίας, τη διεύθυνση, τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας όπου θα προσφέρεται εθελοντικά η υποστήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος. Για κάθε πληροφορία ή τεχνική υποστήριξη μπορείτε να καλείτε στο 1142 που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής στο Εθνικό Δίκτυο Εθελοντών για την Υποστήριξη Διακοπής του Καπνίσματος, το Υπουργείο Υγείας θα έρθει σε συνεννόηση μαζί σας για την οργάνωση αυτής της στοχευμένης εκστρατείας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Υφυπουργός Υγείας

Ζέττα Μ. Μακρή